Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez happy endu

zagraj
kilka nut

zagraj
nim zgasną
reflektory na scenie
naszych dni

nie będzie braw
widownia dzisiaj pusta
w teatrze cieni
dramatu i komedii

zagraj
póki palą się światła
nim kurtyna nie opadła

jesteś ty
i ja
zagubieni wśród scenografii
obcej sztuki
nie dla nas napisanej

zagraj
tych kilka nut ckliwych
bez łez
które dawno już obeschły

popatrz
przygasają światła

dlaczego milczy fortepian
gdzie jesteś ?

tak bardzo bym chciał
usłyszeć jeszcze raz
jak grasz

melodię naszych
dusz

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 25 March 2013, 20:27

    dziękuję AMA ...

  • AMA

    25 March 2013, 20:05

    pięknie piszesz...