Menu
Gildia Pióra na Patronite

toast

wypijmy za zdrowie
tych daleko stąd
co przeminęli w życia zgiełku

wypijmy za marzenia
z których okradł nas czas
niewinności lat wspomnieniem

wypijmy za dzisiaj
które tak dobrze znamy
by dało chwile wytchnienia

wypijmy za jutro
świtem mieniące się za horyzontem
by stało się słonecznym dniem

159 532 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Beczka

    8 December 2013, 01:25

    Warto wnieść taki toast. Ba, nawet się upić ;)

    Piękny wiersz.

  • Naja

    7 December 2013, 20:42

    Bardzo ładny toast.
    Wypijmy za zdrowie, marzenia, za dzisiaj i jutro :-)

  • czarna mamba

    7 December 2013, 17:13

    siup :)do dna:)

  • giulietka

    7 December 2013, 16:48

    Takie wiersze wypijam do dna...
    Pozdrawiam, Adamie.