Menu
Gildia PiĆ³ra na Patronite

TEUFEL

Wybila godzina panowania Zla,
Grzmot niczym przeszywajacy smiech Diabla,
Blyskawica jak udjat widzacy wszystko,
Szyderstwo wpisane w krople deszczu,
Wiatr niosacy zgube i rozpacz,
Ogarniajaca ciemnosc jak lochy otchlani Hadesu,
Dobre wspomnienia wyrywane z duszy czlowieka,
Rzucane bezpowrotnie w ryk wichru,
Zlowieszcze twarze piekielnych istot wpelzajace w umysly ludzi tworzac rozdarcie,
Skupisko bolu, lez i krzyku
- Pieklo na ziemi
Pod niebem uslanym milionem otworow,
Przez ktore wygladaja bezradne Anioly.

1115 wyświetleń
21 tekstĆ³w
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. BądÅŗ pierwszy!