Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hieny w szczęśliwych ludziach

W twojej głowie
mieszka wiatr
i wystając rękami z uszu
bawi się jedwabnymi włosami

To wszystko widzę
mijając cię
obok zardzewiałego skupu złomu
gdzie od niechcenia
cyklop przebiera łapą żelastwo
powykręcane jak ludzkie sumienia

Nosisz kwiecistą sukienkę
za kolana
podwianą kwitnącym bzem
płynu do higieny intymnej

Po niebie pływają opuchnięte ryby
posnęły od pestycydów
w błękicie twoich oczu
niepojętych

Paluszki solone

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Seneka 18

    22 April 2013, 19:38

    Tak nieprawdopodobne, że aż... piękne...

  • Gaia

    22 April 2013, 19:36

    Makabrioza, jedyne co mi się tłucze po główce po przeczytaniu Twojego wiersza. Zniekształcony obraz jak w odbiciu straasznie krzywego zwierciadła. Niepojęte, ale zobaczyłam te dłonie wyłażące z uszu i szukające dotyku włosów i te opuchłe ryby na niebie.... okropicznie.... świetnie napisane :)