Menu
Gildia Pióra na Patronite

[nikt nie pyta z kim upadła...]

W tle: COB (Alexi Laiho) cover Vivaldi's Four Seasons Summer Theme ( http://www.youtube.com/watch?v=bWx_GyTLGmQ )

nikt nie pyta z kim upadła
i kto zerwał niewinności kwiat
twarz wychudła i pobladła
drży wśród płatków śniegu - to cały jej świat

nikt nie ostrzegł różano-ustej
że najciemniej pod latarnią bywa
i nie ujął dłoni miłością pustej
by w sercu rozżarzyć ogniwa

nikt nie przystanie przy donikąd drodze
nie powie jej że o pięknie marzyć może
nie dotknie spojrzeniem tylko srodze
napiętnuje wstrętem stworzenie nieboże

nikt nie pyta gdzie jej dom i matka
i kto tulił do piersi zwiędłego tego kwiatka
drżącymi palcami usypia obrzydzenie
i znów w łapy potworów oddaje siebie

a przecież sukienka w róże i goździki
klucz do Nibylandii w marzeniach ukryty
a przecież sny najpiękniejsze i elfiki...
łzami nie uśmiechami dzień jej wyszyty

a przecież dziecko samo zagubione
rąbka sukni matki było uczepione
i nie wiedziało czym jest pożądanie
gdy z kochającego domu zostało zabrane

i choć nikt nie zapyta z kim ona upadła
i nikogo nie obchodzi komu oddać się musiała
gdy ciało zmarniałe ostatni raz sprzedała
w gazecie napisali - latarnia, śnieg, krwi plama

nikt nie pyta o jej ostatni na śnieżynce taniec
zgorszony ksiądz wyrwał z jej dłoni różaniec
a dusza, przeklęta, niewinnie w niebie wyląduje
i w ramionach ojca godność swą poczuje

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    24 June 2012, 11:44

    CzerwonaJakKrew,
    bardzo Ci dziękuję za komentarz.
    Alexi jest naprawdę dobrym gitarzystą. I jak nie słucham muzyki poważnej, tak w jego wykonaniu mnie urzekła. ;)
    Pozdrawiam serdecznie. ;)

  • CzerwonaJakKrew

    23 June 2012, 23:15

    Przepiękny... Przepiękny... Przepiękny... Po przeczytaniu siedziałam przez jakieś 5minut i nie mogłam się poruszyć, dotknęłaś serca... Gratuluję... :)

    Pozdrawiam,
    CzerwonaJakKrew

    ps I jaka muzyka w tle! I w jakim wykonaniu! :)

  • Inel

    16 February 2012, 13:05

    To bardzo mi miło. ;)

  • Albert Jarus

    16 February 2012, 13:01

    Podoba mi się