Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Cognac”

„Wszystko na marne, wszystko!
Kiełbasy prosto z magazynu, ser, masło
Na butelkach „Cognac” pisało…”

Czuje taką bezradność
Jak Tomasz, co dóbr nie mógł zagarnąć
Przez to też noszę w sobie ostrożność
Ostrożność do zaufania, zaufania bez granic
Czasami i tak trzeba, kochać, lecz z ostrożnością
Ostrożność w głowie, co kark sztywno trzyma
I o tym, że ziemia okrągła i twarda jest
A jednak delikatne kwiaty na niej rosną
O miłości, co w oczach swych inne oczy widzi
Za swą mgłą niebo skrywasz
Co na niebie wisi, spaść musi
A jednak ptak najlepiej w chmurach czuje się
Zaufanie, dobra rzecz
Zaufanie z ostrożnością jeszcze lepsza
Zaufanie przez miłości siłę
Rozczarowania w serce wbija szpile.

http://www.youtube.com/watch?v=jWARdlH56wQ

66 756 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    23 July 2013, 17:04

    Miło mi. Wszystkiego Najlepszego.

  • AsiKa

    23 July 2013, 16:58

    Pięknie i tkliwie napisany wiersz...
    Jakby o mnie...
    Śliczne :)i zabieram do siebie
    pozdrawiam

  • M44G

    21 July 2013, 18:23

    Ja nie mówię, że nie ufam. Lecz zawsze ostrożności troszku nie zawadzi. Wszystkiego najlepszego Droga Dorotko w nowym tygodniu i na koniec weekendu.