Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kobieta

1.
Wśród fałszywych twarzy, szukasz ukojenia.
Nie myśl, że będąc z nimi cokolwiek zmieniasz.
Utopiłeś niejedno love story w łyżce wody.
Może teraz Tobie potrzeba ochłody?

ref.
Idziesz... A świat razem z Tobą.
Stoisz, nie zmieniasz nic. A „nic” nie bywa sobą.
Uciekasz... Topisz smutek w wódce.
Nie myśl, że wszystko zmieni się wkrótce.

2.
Nowe plany? Po co... Nie zawracasz sobie głowy.
O lepszych perspektywach życia przecież nie ma mowy!
Dołujesz się. I innym zatruwasz życie.
I marzysz, by skończyć ziemskie bycie.

ref.
Idziesz... A świat razem z Tobą.
Stoisz, nie zmieniasz nic. A „nic” nie bywa sobą.
Uciekasz... Topisz smutek w wódce.
Nie myśl, że wszystko zmieni się wkrótce.

3.
Kolejny upadek. Otrzepujesz kurz z ramienia.
Coś się ruszyło... Ale czy to coś zmienia?
Ostrożnie stawiasz swe kolejne kroki.
Motywacja? Ma długie nogi i kręcone loki.

ref.
Idziesz... A świat razem z Tobą.
Stoisz, nie zmieniasz nic. A „nic” nie bywa sobą.
Uciekasz... Topisz smutek w wódce.
Nie myśl, że wszystko zmieni się wkrótce.

Piosenka napisana na specjalne życzenie Ł. St. dla jego zespołu.
Nie wiem, czy można to zaliczyć, jako wiersz, ale chciałam to mieć w swoim zbiorze.Bo w moim świecie wszystko ginie.

147 033 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 5 June 2010, 21:03

    Panie Bogdanie - śpiew to nie moja beczka.

    Pani Bożenko... Dziękuję ślicznie. :)

  • Bogdan Z

    5 June 2010, 11:05

    Kasiu ? zanuć melodie ;) tekst świetny i życiowy :) pozdrawiam Cię :)

  • 4 June 2010, 20:22

    :))

  • motylek96

    4 June 2010, 20:13

    Dodam,dodam nic sie nie martw.Jnaczej postąpić nie mogłabym.Przecież to twój tekst i tylko ty pod nim jestes podpisana:))

  • 4 June 2010, 20:10

    Pamiętaj - dodać pseudonim do tekstu, bo zjem...
    ;))

  • motylek96

    4 June 2010, 20:04

    Kasia od tej strony cię jeszcze nie znałam.Piosenka jest świetna.
    Chyba ją skopiuje i kilku osobą pokarze,może się otrząsną jeśli przeczytają o swoim życiu