Menu
Gildia Pióra na Patronite

listopadowe kwiaty

wrastasz we mnie pamięcią
ciszą pod powiekami
jeszcze śpią w mojej kołysce
uśpionych dni opowieści

nie umiem milczeć o Tobie
gdy drżysz we mnie
tam pod żebrami

jesteś częścią nas samych
bez której siebie nie mamy
legendą serc naszych
ich treścią
choć w słowach Cię trudno pomieścić

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    17 November 2012, 18:04

    Aga, to ciepło jest w Waszych oczach i sercach, bo to Wy tworzycie klimat moich wierszy...

    Beatko, Twoje komentarze to prawdziwe perełki!~;)

    ...i znów Ktoś usunął konto, aż boję się spytać dlaczego tak źle tu się dzieje ostatnio...

    Adaś, uwielbiam Twoje słowa, które mnie wyciszają i kołyszą...

    Dziękuję Wam Kochani, że tu zaglądacie, nawet kiedy nie ma mnie dłuższą chwilę.

  • 17 November 2012, 11:28

    niesiony przez wiatr
    cichy szept
    chwil niezapomnianych
    gdy ty i ja
    i szum drzew ...

    pozdrawiam M. z głębi serca i słów niewypowiedzianych ...

  • Gaia

    11 November 2012, 20:08

    Czasem trudno milczeć
    a powiedzieć bardziej boli
    tylko wersom powierzone
    zostanie jak cichy skarb...

    Tak mi przyszło Madziu z Twoimi wersami zamyślonymi.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • giulietka

    11 November 2012, 19:43

    Ulu, Kasiu dziękuję Wam bardzo za wpisy.
    Nie da się ukryć, że lubię sentymentalny listopad, oby i Was zauroczył:)
    Pozdrawiam ciepło:)

  • 11 November 2012, 19:08

    Słodki listopad ...

    ... zmieściłabym więcej, ale trudno słowa odnaleźć ...

    Pozdrawiam.

  • giulietka

    11 November 2012, 16:49

    Dziękuję Aniu, cieszę się, że przekaz czytelny, bo miałam kłopot z tytułem, a nie chciałam nadużywać patetycznych słów;)
    Miłego listopadowego wieczoru:)