Menu
Gildia Pióra na Patronite

###

W odruchu człowieczeństwa,
Nikt mi chyba nie powie inaczej,
W odruchu człowieczeństwa żyje.

Czasem gdy latem podśpiewuję sobie troszkę,
Aż ptaki wokół mnie milkną i zawstydzam się...
Zawsze wtedy dziwię się, że ty w tym.samym miejscu stoisz co kiedyś.
Nic nie powiesz.
Ręce siwe.
Stopy poprawione.

I wtedy jest mi wstyd, że ja tu umajam drogę, a Ciebie znaleźć nie mogę.

798 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • 22 May 2016, 00:25

    i jak zatrzymać obiekt latający ?
    ręce siwe ?, chyba ściśnięte w nadgarstkach sznurem albo słomianym powrósłem

  • krysta

    22 May 2016, 00:17

    zatrzymuje treścią.
    pozdrawiam.
    :)