Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślnik

W nocy spadł śnieg
pokrył brudne sumienie miasta
wyżynające się z dziąseł krawężników
spróchniałymi zębami niemowlaka

A przecież mówi się
noworodki nie mają zębów
ale miasto ma
i zagryzając najsłabszych
drży w parku na ławce

Wrony z białego posłania
wydziobują krew
bije jeszcze erce
stoją lpiy cmentarne
zaspał sen
bo do późna w nocy
z depresją grał w karty...

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!