Menu
Gildia Pióra na Patronite

[koty]

wmyślam się w ciebie
choć nie ponagla wiosna
i nie by rozsiąść się jak kot na twoich ciepłych kolanach

a jedynie na chwilkę
dzielę się pustką

zdzierając z siebie skórę
nakrywam w nas boga

42 463 wyświetlenia
808 tekstów
64 obserwujących
  • sand

    17 April 2011, 16:01

    :)

  • danioł

    17 April 2011, 13:45

    sand
    nie wiem czy mam przepraszać
    :)

  • danioł

    17 April 2011, 13:43

    masz rację co do 'i nie by'
    może nad tym pomyślę

  • sand

    17 April 2011, 00:37

    nienawidzę Cię z to, że jesteś tak dosłowny w swych metaforach...
    i dosłownie uwielbiam, że są tacy z Marsa...
    cholera! tych Marsów jest chyba w ch#$j...

    no podoba mi się...

  • motylek96

    16 April 2011, 22:06

    Ani się waż Danielu formę wiersza zmieniać.Tak jak jest,jest świetnie.

    Pozdrawiam:)

  • giulietka

    16 April 2011, 21:55

    wmyślam się w ciebie
    choć nie ponagla wiosna
    i nie by rozsiąść się jak kot
    na twoich ciepłych kolanach

    lub tak jak napisałeś, ale wtedy również kolejny wers bez dzielenia:

    a jedynie na chwilkę dzielę się pustką

  • danioł

    16 April 2011, 21:52

    zaproponuj

  • giulietka

    16 April 2011, 21:51

    Tylko z wersyfikacją coś mi tu nie gra...

  • danioł

    16 April 2011, 21:29

    mi też się podoba
    dziękuję

  • marka

    16 April 2011, 20:59

    Piękny...