Menu
Gildia Pióra na Patronite

W moim pokoju słyszę śmiech
na ścianie drżą odblaski świec
w żrenicach odbija się noc
bezsenność tworzy wizje
snuje dalekie podróże
przeminął czas bezmyślnie roztrwoniony
wraz z nim zatracił się nie jeden rok
nie potrafię już ogrzać twoich rąk
i sucha trawa nie zazieleni się
opuszczam grono smutnych słów
wszystko poplątało się
gardło od krzyku ...chrypi
prochy pajęczyny szalonych idei
strząsam do naszych nóg.
czas nas burzliwym potokiem niesie
nieodwracalnie grożnie wzlatuje i opada
to unosi się bezwiednie ...macha na pożegnanie.

63 305 wyświetleń
1379 tekstów
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!