Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez Ciebie jestem niczym

Właśnie teraz, gdy wpatruję się w Twoje oczy,
kiedy światło świeci jaśniej, a serce bije mocniej.
Właśnie teraz, gdy podziwiam Twoje piękno,
kiedy muzyka gra głośniej, a uśmiech jest śmielszy.
Właśnie teraz, gdy moje myśli są przy Tobie,
kiedy zmęczenie ustaję, a pisanie staję się radością.
To właśnie teraz chcę, żeby to Twoje spojrzenie,
i każde następne było było moje, nikogo więcej.
Czy jest to możliwe? -spytał bez wiary rozsądek.
A czemu nie... -odpowiedziało natychmiast szczęście.
Ale jesteś naiwny... -wyszeptała cicho rzeczywistość.
Odpuść ! -zakończył po swojemu pesymizm.
A więc czy sprawisz mi tą wielką przyjemność ?
Bo przecież wcale nie potrzebna tak dużo..
Wystarczy tylko parę tych prostych słów..
Nadal widzę Ciebie w tym samym blasku..
Twoje oczy jakże pełne wielkiej tajemnicy,
które cieple spotykają się spojrzeniem z moimi.
Twoje usta, które tworzą nieśmiały uśmiech,
jak gdyby chciały coś ważnego światu przekazać.
Twoje włosy, ułożone w jednokolorową tęczę,
która nadaję Ci pełniejszego, pięknego wymiaru.
Jeżeli Bóg naprawdę najpierw stworzył faceta,
bo jednocześnie musiał zacząć od zera,
to na Ciebie poświęcił cały siódmy dzień...

12 003 wyświetlenia
65 tekstów
27 obserwujących
  • motylek96

    3 June 2010, 21:23

    Oooo..też bym chciała żeby ktoś tak pięknie do mnie napisał...

  • Conni

    13 May 2010, 19:31

    piekny wiersz... Na prawde mozna sie rozmarzyc... Podobnie,jak papiruska, znalazlam sie w innym, piekniejszym swiecie...
    Zeby moj facet tak o mnie myslal... Och:).

  • Bezsens

    13 May 2010, 17:35

    Chyba szczególnie 2 i 3 wers od końca się płci przeciwnej spodoba, heh :)):)