Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierpliwa miłość...

W kobiecych oczach samotność się czai.
Gdzieś w oczu kącikach zbierają się łzy.
I... nie wiesz że miłość ta której pragnie
jest bliżej niż myśli być może to... Ty.

To w parku miejskim... alejką się snuje.
To... idąc chodnikiem podziwia witryny.
Będąc samotnym pewnie nie widzisz
ni smutku na twarzy ni łez Tej dziewczyny.

A przecież możesz na chwilkę przystanąć.
Skierować wzrok gdzie serce podpowie.
Zaczepić słowem lub... uśmiech posłać
wnet... bijąc mocniej samo Wam powie.

Że miłość to piękne i wzniosłe uczucie.
Nie znajdziesz Jej wszędzie i na żądanie.
Być może rozpoznasz Ją w oczach dziewczyny
być może... umówi Was na spotkanie.

Nie zegar a miłość odmierzy Wam czas
to do niej należy ten... pierwszy krok.
Cierpliwość jest jedną z jej wielu zalet
nie dziś to jutro lub może... za rok.

55 171 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • dzieńświstaka

    30 August 2013, 19:14

    piękny wiersz, naprawdę urokliwy obraz.
    pozdrawiam.

  • motylek96

    24 August 2013, 16:32

    twoje wiersze Agnieszko,są niczym mini opowiadania, ktore zawsze z przyjemnością czytam

    pozdrawiam

  • Elizabetta

    24 August 2013, 14:59

    Przepiękny!:)

  • Seneka 18

    24 August 2013, 13:12

    Przepiękny obraz namalowałaś... tak, warto zawsze patrzeć w oczy... głęboko... a ludzie się wciąż mijają, śpieszą a później twierdzą, że są samotni...
    Podziwiam Cię Agnieszko...

  • krysta

    24 August 2013, 10:58

    Czytam już kolejny? raz i wciąż słów mi brak - urzekający wiersz :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • misiek45

    24 August 2013, 09:57

    Twój wiersz Agniesiu jest prześliczny i wymowny ,...nie zegar a miłośc odmierzy Wam czas..takie przemijanie czasu mi się podoba ,byle tylko ta cierpliwośc okazała się owocna że warto było czekac -pozdrawiam serdecznie i pięknej soboty życzę :))

  • Pechowa_

    24 August 2013, 09:21

    Piękkny mądry wiersz... zachwycił Mnie :)
    Strasznie bliski mi... !
    Pozdrawiam.

  • wolnaenergia

    24 August 2013, 00:40

    Cudownie mądry w słowach doskonały, prześliczny wiersz. Pozdrawiam.