Menu
Gildia Pióra na Patronite

FORSYCJA

Wiosnę oznajmiasz kolorem swej sukni,
spacerując ogrodami do życia budzisz.
Miłość rozdajesz kolorem żółtym
-nie każdy chce kochać kolorem takim-

Budzą się bracia i siostry w barwie innej,
czerwonej,białej-niewinność dziewicy.
Zmysły szczęśliwe barwą wonną,
witaj zwiastunko Wiosny-FORSYCJO!!!

"KOLOROWY"

7592 wyświetlenia
19 tekstów
0 obserwujących
  • Seneka 18

    3 June 2011, 09:30

    Piękny wiersz...brawo.