Menu
Gildia Pióra na Patronite

pisanie przez sen

wiem, że nie można wracać
po śladach pisanych na wodzie
ani otwierać drzwi
gdy wyważyło się ramy
ale są takie dni
kiedy na przekór stopom
przychodzę na palcach gdy śpisz
odgarniam z czoła złe sny
zostawiam wiersz na poduszce
szeptem na skroniach pisany

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 November 2014, 19:26

    Aniu, zawsze miło Cię gościć, a za ciepłe słowa dziękuję;)

    Adnachiel, jeszcze chwila...? ;)Hm... poczekam;)

    Dziękuję za opinie i pozdrawiam.

  • Adnachiel

    21 November 2014, 18:50

    Czysta magia.
    Jeszcze chwila, a zaklęcia Twoich słów całkiem mnie oczarują :)
    Chociaż to pewnie już dawno się stało...

  • Pechowa_

    16 November 2014, 22:05

    Piękno w subtelności... zawsze tak u Ciebie jest.. jak czytam wiersze... ;)

  • giulietka

    16 November 2014, 17:37

    Wyjątkowo pięknie to ujęłaś, Joasiu, dziękuję.

  • giulietka

    16 November 2014, 16:52

    Kristin, Art, Michał... dzięki, że zajrzeliście.;)
    pozdrawiam.

  • Lacrimas

    16 November 2014, 15:17

    i nawet nie przez sen
    to wszystko wraca

  • 16 November 2014, 14:52

    Nim jeszcze zaświtało
    Światło koło poduszki szeptało
    Ładne, jak zwykle. :)
    Pozdrawiam. :)

  • krysta

    16 November 2014, 14:52

    urzekający.
    pozdrawiam.