Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec

widzieli się raz
to wystarczyło
by w tańcu ich duszę
złotą nicią połączyło

głębokie spojrzenia
uśmiechy radości
taniec przeboski
przepiękne wspomnienia

czas stanął w miejscu
serce mocniej zabiło
gdy dwoje ludzi
w tany ruszyło

rozmowa dość krótka
imiona uciekły
ludzie zniknęli
ksztę krótka minutka

ten uśmiech te oczy
te słowa i gesty
te myśli przemiłe
uczyniły marzenia prawdziwe

ten czas już przeminął
nie wróci więcej
rozeszli się w tłumie
zostawili swe serce

szukaj bez wytchnienia
dla serca ukojenia
odnajdź swe szczęście
mimo tego tłumu

5394 wyświetlenia
68 tekstów
1 obserwujący
  • mill

    24 June 2015, 09:10

    ..ładny wiersz ;)..

  • Bulletproof_

    24 June 2015, 01:56

    Tak było.
    Tak jest nadal.
    Tylko koniec jakoś nie może się spełnić.
    Pozdrawiam :')