Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cyniczny wiersz o

Widziałem na ulicy dałna
Który skakał i wesołą miał twarz
Pomimo że padał deszcz
I nasi mecz przegrali

Widziałem na ulicy dałna,
którego próbowali obrazić
Krzycząc do niego: ty dałnie !
A on był dumny jak paw

Widziałem na ulicy dałna
Co w oczach miał łzy,
gdy za uśmiech swój,
napluto mu w twarz

103 449 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • mistyczna

    8 December 2013, 20:55

    I widziałem ludzi rozsądnych
    zbyt mądrych na radość
    przesiąkniętych codziennością
    aż po nieświadomosć

    od szpiek