Menu
Gildia Pióra na Patronite

Invicta Animi

Widziałam dzisiaj Kruka,
Snuł się jak bratnia dusza.
Dziwne, że jeszcze nie upadł,
Wedle wspólnego scenariusza…

…Zazdroszczę Ci ptaszyno,
Wiatru w Twoich lotkach.
Bijesz się z dystansem,
Wciąż chcesz tu pozostać.
Wciąż ważne jest życie,
mimo tylu przeszkód,
Rani Cię na wylot,
każda kropla deszczu.

Ja tutaj zostanę,
Nie ucieknę przecież.
Przed odbiciem lustra.
Imienia głośnym echem.
Nie mam woli życia,
Chciałabym je oddać.
Rani mnie na wylot,
Każda z oczu kropla…

Miły przyjacielu…
Chcę byś wiedział jedno.
Człowiek jest malutki,
Gdy uczucia bledną.
Nie miej żalu zatem,
Nie pofrunę z Tobą,
Z miłości rosły skrzydła,
Które ścięto z głową...

https://www.youtube.com/watch?v=5SrEdAeGj6Y

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • Kedar

    29 December 2014, 19:50

    Kruka bolą krople deszczu, człowieka nawet innych słowa. Każdy niesie krzyż swój. Najcięższy, jaki tylko może zdołać.
    Piękny wiersz

  • fyrfle

    18 December 2014, 21:04

    Fajna poezja mimo ściętych głów.

  • Dusza666

    18 December 2014, 18:24

    True ;)