Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mijane miasteczko

W drogi stopach
mieszka cisza
łódź odbita w wodzie
wygląda jak urojenie

Zaraz w Lubuskim
jest taka miejscowość
gdzie czas połamał zegarom ręce

Są domy bez skóry
od dawna milczące
jest szara ściana
z przerażonym oknem
i ludzie chodzący bez celu
ulicami miasta
z workami foliowymi na smutnych głowach

Ilekroć wracam tamtędy znad morza
to obiecuję
wstąpić z aparatem
któregoś dnia pochwycę ten obraz
i zatrzymam w kleszczach migawki...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących