Menu
Gildia Pióra na Patronite

w deszczu

***
wczoraj znowu padał deszcz
w moim mieście w twoim też
wszystko zmokło dookoła

tutaj pluszcze szumi kapie
i parapet w kroplach moknie
lśnią kałuże w świetle lamp
patrzysz w okno tak samotnie

a ja tam wolę
z tobą iść pod parasolem...

©MaJa

7853 wyświetlenia
60 tekstów
3 obserwujących
  • wdech

    6 March 2016, 12:16

    u mnie nie padało