Menu
Gildia Pióra na Patronite

SIOSTRA ZAKONNA

W czerń smutku świata odziana,
światłość serca duchem zapalasz.
Skrajne złem odwiedzasz miejsca,
ducha w zagubionych życiach szukasz.

Niezmordowana w miłości umartwieniu,
oddałaś młodość-piękno swe niewieście.
Boga doświadczasz w bólu cierpienia,
zbłąkanym dajesz nadzieję i szczęście.

Sensu istnienia życia szukasz,
filozofia przypadku nieznana...

"KOLOROWY"

7592 wyświetlenia
19 tekstów
0 obserwujących
  • Pytia

    2 June 2011, 22:47

    po jasną cholerę siebie zgubiła?