Menu
Gildia Pióra na Patronite

cztery w jednym...

Uwaga
ciemna droga do Niego krótka
zimna wręcz lodowata
niebezpieczna
po omacku mijasz innych ludzi
widzisz ich tu ?
chwila ?
czy ktoś nas tu trzyma ?
otchłań marionetek, nas.
świat
zmusza człowieka do zmuszania człowieka
kukieł sznurki pociągane
jest
źle, role do ludzi dobierane
lichwa rządzi planem
zły
scenariusz balu przez nikogo napisany
wszystko dziś udawane
czy
człowiek potrafi nawet prawdą kłamać
oczy szczęśliwe, dusza ?
My
zabraliśmy, ją Jemu a sami
nie wiemy gdzie
zbłądziwszy
z drogi, powrotnej nie odnajdziemy
poszukamy jutro znów.
_____________________
zimna, wręcz lodowata
widzisz ich tu ?
otchłań marionetek!
nas kukieł, sznurki pociągane
lichwa rządzi planem
wszystko dziś udawane
oczy szczęśliwe, dusza
nie wiemy gdzie
poszukamy jutro znów.
________________________
ciemna droga do Niego krótka
po omacku mijasz innych ludzi
czy ktoś nas tu trzyma ?
zmusza człowieka do zmuszania człowieka ?
źle role do ludzi dobierane
scenariusz balu przez nikogo napisany
człowiek potrafi nawet prawdą kłamać
zabraliśmy ją Jemu a sami, z ?
drogi powrotnej nie odnajdziemy.
________________________
uwaga niebezpieczna chwila!
świat jest zły ?
czy My zbłądziliśmy?

2027 wyświetleń
16 tekstów
1 obserwujący
  • Gaia

    23 June 2012, 22:29

    Zastanawiające ...."czy człowiek potrafi nawet prawdą kłamać"?