Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad brzegiem milczenia

Ubieram się w obraz
uśpionych łąk i ciszy wtulonej
w twoje ramiona

nie chcę uciekać

rozpostarłeś je dla mnie
radością swej mocy
jak żagiel do wiatrów nawykły

topią się żale
do ust garną spojrzenia

uparcie
zawstydzają milczenie

westchnienie
osiada na ustach jak motyl
łaskocze czułością

i zamyka mi oczy
już dobrze

gdzieś tam za rzeką płynie czas

24 301 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • misiek45

    22 December 2012, 18:34

    Miły ciepły wiersz ,perełka w poezji-pozdrawiam Beatko serdecznie:)***

  • Gaia

    22 December 2012, 14:35

    Dziękuję uśmiechem za chwilę zatrzymania. Pozdrawiam :)

  • 22 December 2012, 11:38

    Przecudowny wiersz:)

    Pozdrawiam ciepluśko:)

  • katjaa

    22 December 2012, 10:56

    cudownie piszesz, naprawdę..

  • 22 December 2012, 10:51

    Rozpłynąłem się.
    Piękne.
    Pozdrawiam. :)