Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosennie

tyle nieobecności jeszcze w nas
w gąszczu nie naszych godzin
mija kolejny dzień za dniem

a za oknem wiosna radośnie szeleści

trawa tańczy w rytm pożądania
zielenią kusi…
a mnie zniewala myśl o tobie
i dobrze mi w tym szaleństwie

i dopóki słońce mam w oczach
rozkołyszę się tobą promiennie
a gdy wieczór zakręci nam w głowach
nie pozwól, bym zapomniała
melodii bicia twojego serca

daj mi jutra słodki smak
i kochaj…

- wiosennie

21 290 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • Elizabetta

    21 April 2012, 12:54

    Przepiękny wiersz:) pani naprawdę pisze niesamowite wiersze:)) poprawiają nastrój jak się je czyta:)

  • piotrmaj

    21 April 2012, 08:39

    Piękny :)
    Podoba mi się, a zwłaszcza zakończenie.
    Pozdrawiam :)