Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoje spojrzenie i moje łzy
Piękne marzenia, że ja i ty…
I w twoich oczach ten skrawek nieba,
Tak bardzo mi go teraz potrzeba.
Wzbudzasz tęsknotę swymi słowami,
Jestem przy tobie, jak „Wielka Pani”.
Czuję się ważna, mądra, potrzebna,
Tylko przy tobie tak siebie pewna.
Dajesz mi pewność, że mam oparcie,
Czy zasłużyłam na łez otarcie?
I będziesz przy mnie w godzinie próby,
Nie doprowadzi nas to do zguby?

/Joanna/

63 529 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    4 April 2011, 20:11

    Bardzo, bardzo dziękuję.
    Pozdrawiam Wszystkich.

  • Pytia

    3 April 2011, 23:33

    uroczy wiersz.....o delikatnym i zagubionym istnieniu

  • Seneka 18

    3 April 2011, 21:24

    Piękne wersy...