Menu
Gildia Pióra na Patronite

....

Trzy siostry a każda inną się zdaje
Prządki życia na kruchym snu krawędzi
Ulotne i piękne , jak marzenia nietrwałe
Każdą nicią utkaną pozostaną w pamięci

Jedna nasze życie podpiera gdy trzeba
Rozpacz zamieni w uśmiech łagodności
Brzemię życia uniesie gdy zbytnim ciężarem
Drogi kręte i ciemne zawsze nam uprości

Druga lampką w ciemności gdy słońca brakuje
Niesie w sobie i dla nas tylko piękne chwile
Rozbrzmiewa radością tam gdzie wciąż jej mało
Marzenia rozsiewa jak nad łąką motyle

Trzecia choć siostry ciągle zaganiane
W zawiłościach życia kroczy ścieżką własną
Samotna a jednak tak wyczekiwana
Niesie okruch światła tam gdzie inne już zgasną

Lecz jedna bez drugiej żyć przecież nie może
Każdy w sercu i w duszy musi je ugościć
Bo gdy w życiu choć pięknym czegoś nam brakuje
To na pewno wiary...nadziei i miłości

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!