Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matematyka

To życie bez ciebie
bez ułamków
części,

choć
pełne smutku
to już tylko moje,

niepodzielne na dni
razem
i osobno,

to znów ja
liczba całkowita
jeden dodatnie.

147 032 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 17 July 2011, 11:33

    Przy takim słońcu na niebie... to aż trudno o pesymistyczne zakończenie.

    I... masz rację. Przestawię wyrazy :)
    Dziękuję!

  • alfree..

    17 July 2011, 06:25

    coś tu mi haczy we fragmencie:
    "pełne
    choć smutku
    to już tylko moje,"
    nie wiem jak bym to ujął inaczej..
    może tak: "choć pełne smutku..
    zakończenie optymistyczne, nie tak jak u mnie..
    Całość na Wielkie TAK!
    Pozdrawiam ciepło..