Menu
Gildia Pióra na Patronite

Widzę Ciebie...

To zwykła historia
nawet platyną czas jej nie ubarwił
a jednak niezwykła.

Że ktoś kogoś, dla kogoś, za kogoś
i tak dalej...

Kiedy patrzę
świat się nadyma jak bańka
wiesz, taka mydlana.

Cudo tęczowe drży,
rośnie i pęka znienacka,
jakby brakło jej miejsca
wewnątrz.

I wtedy się staje
w panoramie spojrzenia,
klimatem otwarcia.

Mówisz
dla jednych za wcześnie,
dla innych zbyt późno
umiera zegar w kolejnej bitwie
o laur złotego czasu.

A przecież nie potrzeba słów,
widzę ciebie wyraźnie.

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    12 July 2013, 21:28

    Spojrzenia wiele niosą
    Dzięki Arti :)

  • 11 July 2013, 12:59

    Podoba mi się to... spojrzenie. :)

  • Gaia

    29 June 2013, 12:48

    Cześć tęczowa M. :)
    łzy wzruszenia to cudowny taras widokowy
    :)

  • Gaia

    27 June 2013, 23:24

    Onejka, bierz ile dusza zapragnie :)

    Lil, słowniki pod poduchę i.... śpij, śnij kolorowo :)

  • onejka

    27 June 2013, 23:04

    Tyle radości w tych wersach, az chciałoby się coś uszczknąć dla siebie :)

  • Gaia

    27 June 2013, 22:51

    A słowiki spać nie dają..... :D

  • Gaia

    27 June 2013, 22:38

    Cześć liliowa Lil :)