Menu
Gildia Pióra na Patronite

on

to tylko mgła
i w niej świateł gra
niczym w kalejdoskopie
migotliwe dnia obrazy

składa głowę
zmęczeniem na poduszkę
w sny zamienia dzień
na krótką chwilę
by zobaczyć niespełniony
kaprys losu

tak błahy
w swym odchodzeniu
niknący za mleczną kurtyną
przeżywa swe dni
by nocy dotrwać błogiej
kolejną kończąc partię
z przeznaczeniem

159 533 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • czarna mamba

    24 March 2014, 12:41

    moc uśmiechów:)))