Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z tobą odeszły anioły

To nie słońce dziś zaszło
tylko wiatr zgasił niebo
nie zostawiając miejsca na błękit
ani na ludzkie łzy

odchodząc zamknij drzwi
i zgaś wszystkie gwiazdy za sobą

nie możesz iść dalej ze mną
tu nie po drodze aniołom
gdzie zwykły człowiek upada
i trudno samemu ze sobą

nie szukaj w milczeniu słów
bądź zdrowy
muszę już iść

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    13 June 2015, 08:08

    ...piękny wiersz...czyta się jakby to był list ...;)

  • słoneczniki

    11 June 2015, 20:04

    Piękny wiersz6

  • Malusia_035

    11 June 2015, 19:50

    bardzo ładny wiersz

    pozdrawiam wieczorowo :))

  • Smurf007

    11 June 2015, 16:41

    ;)

  • zielonomodra

    11 June 2015, 14:29

    Piękny wiersz

  • Adnachiel

    11 June 2015, 14:19

    A jeśli rozum zabroni
    Dźwięku twego imienia
    Jeśli oczom zapomnieć
    Rysy twarzy twej każe
    Usta zamilkną bezradne
    Wobec serca milczenia
    Moja dusza odejdzie za tobą
    Światła wstęga drogę jej wskaże

  • fyrfle

    11 June 2015, 13:49

    Daremny trud, bo ja i tak gwiazdy rozpalę. Anioły i tak pójdą i wcisną nadzieję w najmniej spodziewanym momencie. Przemienią lód w płomienia cud. Najważniejsze by iść. Idąc spotykamy.

  • krysta

    11 June 2015, 10:45

    wymowny i piękny...
    pozdrawiam serdecznie :)