Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nic to gdy... kocham...

To nic... że tak mocno trzymasz mnie
siłą swoich ramion i patrząc upewniasz się
czy gwiazdy w moich oczach są prawdziwe.

To... nic bo przecież i tak czuję
jak gdybym była delikatnym dmuchawcem
gdy usta Twoje tak czule dotykają moich
jakbyś... bał się że skradziony pocałunek
niczym jego nasionka wzleci wraz
z powiewem wiatru i... zniknie.

To nic że... ciało tak wrażliwe na
Twój dotyk zamiast arię wyśpiewać krzyczy
pragnąc jeszcze bo przecież za rogiem
dzień... czai się by przerwać rozkosze nocy
Tej... która materiałem sukni swojej otula
nasze nagie zespolone rozkołysane ciała.

Nic to przecież bo tworzymy jedność
gdy serca tak... rytmicznie biją a potem
znów cichną w Twoich objęciach szepcząc

to nic... to nic... to nic... to... nic to gdy... kocham

55 171 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    27 July 2013, 21:40

    ;)
    Jakże pięknie się czyta

  • Seneka 18

    24 July 2013, 21:13

    :)

  • Queyk

    24 July 2013, 16:06

    piękne słowa czytam...

  • krysta

    24 July 2013, 11:50

    Uroczy wiersz :)
    Pozdrawiam miło :)

  • agniecha1383

    24 July 2013, 00:40

    Dziękuję...a wiesz Aniu nie wolno mi ale tak bardzo bardzo... zatańczyłabym:(
    dobrej nocy:)

  • misiek45

    24 July 2013, 00:30

    Cudowny wiersz ,moc w nim uczuc i miłości ,chwyta za serce gdyż jest bardzo wymowny-miłej nocki Agnieszko:))