Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Tonę, Niczym kamień rzucony w bezkresną otchłań oceanu.
Płynę, jak żaglowiec niesiony podmuchami wiatru w nieznane.
Stoję, jak znak postawiony by wskazywać drogę.
Leżę, jak niepotrzebny przedmiot rzucony na podłogę.
Lecę, niczym ptak wypuszczony z niewoli.
Krzyczę, jak dziecko w głębokiej niedoli.
Niknę, jak słońce za burzową chmurą.
Zmieniam się jak kameleon by ukryć się przed złem.
Szukam by znaleźć nadziei cień...

1202 wyświetlenia
16 tekstów
2 obserwujących
  • miramija

    9 May 2012, 13:41

    Samo życie... to stoimy, to upadamy, to leżymy, krzyczymy, chowamy się i nadziei szukamy...