Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż poranny

To miasto jest tak ciasne
że
udusiło się w nim powietrze

Samotność skóry
poszarzała farba
podwórze za paznokciem

Przed kościołem
na krzyżu
Jezus
nasiąknięty mgłą
ktoś mu wino
na gąbce podaje

Centrum miasta
a tak pusto

Jakiś człowiek
patrzy
zza rogu
w wypłowiałym płaszczu...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    31 July 2017, 22:43

    A mi ten wiersz jest znacznie słabszy niż poprzednie .
    Wersy to slogany o płytkiej wręcz wybujałej wymowie.
    Brakuje też treści tak madrej jek we wcześniejszych .....
    To nie to .

  • 30 July 2017, 14:53

    Może to jest Antoni ?, a wiersz bardzo ładny, tak jak wszystkie Twoje wiersze ,
    kropka niechaj będzie pozdrowieniem.

  • onejka

    30 July 2017, 14:33

    Piękny w swojej szorstkości