Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beton środkowo europejski

to już nie to samo miasto
to nie ten sam klimat
powykrzywiane chodniki
jak i miny przechodniów
wiecznie nadąsanych
z nosami zadartymi

brudne trawniki i brudne myśli
slalomistów spijających resztki
piwa pod sklepem

a mi nie opłaca się w parku
spędzać miło czasu
za sto złotych mandatu

tu nikt nie pyta 'How are you?'
prędzej trąci łokciem
lub palec wystawi

pałac obrósł wieżowcami
jakby centrum dostało wysypki
Wisła upita ołowiem
pijana zalewa brzegi
nigdy nie wytrzeźwieje
tak jak my nie przestaniemy biec

nie wiadomo po co i gdzie
wyhamujmy
kończy się tlen

_____________________________________
z serii niedopracowanych wyrzutów panny E
lecz do kogo i po co?

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    23 May 2011, 12:50

    Dziękuję Aguś, nie jesteśmy w stanie czytać wszystkiego i nawet jak coś tam marnego panny E. przemknie gdzieś obok nosa to się nie martw, wiele się nie traci.

    Może coś tam przekazać mi się udało, ale na pewno nie udało mi się zaskoczyć Was formą. Bo do takiej 'krzywizny' jestem tylko ja zdolna.
    :)

    Pozdrowionka
    PS: Życze miłego powracania do mojego twora, bo udało mi się zauważyć, że pogalopował do kajecika. :)) Mogę być dumna z siebie kapkę.

  • Myffa90

    4 May 2011, 20:22

    Łap za halsy i krzycz na pomoc :)

  • Myffa90

    4 May 2011, 20:19

    Wierz w co chcesz ;)

  • Myffa90

    4 May 2011, 19:56

    Ale łażą jak natchnieni.
    Wcale nie jest przez to bezpieczniej...

  • Nika789

    2 May 2011, 15:06

    podoba mi się. za bijącą z niego prawdziwość i taki niedbalski styl. to on tworzy klimat ! : )))) +++