Menu
Gildia Pióra na Patronite

Insomnia

To boli kiedy znikąd
nadlatują wspomnienia
ciemnych nocy
i snują słodką pajęczynę
w kosz
marniejących tkanek
umysłu marzyciela

Treść oddziela się od ciała
i widzisz wyraźnie
odbicie swoich powiek
na zmęczonej dłoni

A wtedy łapczywie pożerasz
każdy haust szarego powietrza
którym oddychali
Twoi zmarli bracia

Nigdy nie zobaczysz ich
jak wciąż walczą
z potworem
którego nosisz w sobie

1815 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • kszyszunia

    17 March 2014, 19:35

    Proszę o więcej. ;)

  • 17 March 2014, 16:43

    Przemawia do mnie.

  • abaj

    17 March 2014, 16:42

    dziękuję :)

  • kszyszunia

    17 March 2014, 12:14

    O, dziękuję, dziękuję.
    Nareszcie coś, co mnie wyrywa.

    'Treść oddziela się od ciała
    i widzisz wyraźnie
    odbicie swoich powiek
    na zmęczonej dłoni'

    Bardzo wyrywa.