Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten obraz, widok, to odbicie
Mego ciała w Twoich oczach
Pochłonęło me myśli całkowicie.
Ten moment, ta chwila przeurocza…

Delikatne dłonie pieszczące me ciało,
Głodny, tygrysi wzrok przeszywał mnie całą
Lecz bardziej czułam delikatność, tą jeszcze nieopierzałą
Która dopiero rodzi się z pożądania i czułości,
Szacunku, wierności – tych wszystkich składników miłości.

Płomienie w oczach i niewymuszony uśmiech,
Dały mi tysiące uczuć pozytywnych muśnięć.
Świadomość jedności, potrzeby jak tlenu,
Szczęścia, przeznaczenia, rozkoszy – przybyłych z Edenu.

Nie wiem co Bóg planuje zrobić z nami,
A może wyboru dokonamy sami?
Nie wiem czego pragniesz i do czego dążysz?
Jaka wątpliwość i marzenie po Twej głowie krąży?

Wiem jednak czego ja pragnę i co czuję,
Choć czasem zranię Cię moim pazurem…
Wiem, jestem pewna że kocham Cię nad życie
I zawsze kochać będę…
… chociażby i skrycie.

6182 wyświetlenia
35 tekstów
1 obserwujący
  • Archangel_Marco

    6 July 2012, 01:37

    Och... to jest... naprawdę urocze... naprawdę ciepłe...
    Cóż... jak dla mnie, to na naprawdę wielki plus. :)