Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja, ten nieresetowalny

To nie ten czas, nie umieram
Wiem, bo już śmierć widziałem
Wieczny sen - tej pokusie się opieram
Jedno Ja, jedno życie dostałem
Na nowo się nie narodzę
Bo z prochu, nie z popiołu powstałem
Nie, od krzyża się nie oswobodzę
Choć nie takiego życia chciałem
Ja - teraz nie ma mnie
I chyba nigdy nie było
Was na pewno
Gdy potrzebowałem by kogoś to obchodziło
To, co cichą nutką być miało
Dziś dzień i noc zagłusza
Modliłem się by już nigdy nie padało
To teraz dokucza mi susza

103 446 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    29 October 2012, 14:38

    Yyy wróży ? Na co ? ;-)

  • słoneczniki

    29 October 2012, 07:14

    Piękny, bardzo ciekawy wiersz...