Menu
Gildia Pióra na Patronite

A pamiętasz...

Te chwile...
Kiedy siadamy w kółku,
słuchając znanej muzyki...
Wspominając.

To morze,
którego fale
wieczorami przerywało ciszę...

Te chmury,
wyglądające jak lody śmietankowe...
Jakby wystarczyło wyciągnąć rękę
po słodką rozkosz...

Te śmiechy,
od których bolał brzuch,
ale przyjemnym bólem.
Miłym...

Tą adrenalinę,
gdy razem robiliśmy coś,
co świat uważał za...
niewłaściwe.

Te łzy,
gdy w ostatnie dni,
żegnaliśmy się w objęciach wspomnień.

Ach...
Te czasy...

28 499 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • marka

    5 February 2012, 20:48

    Ten wiersz jest jak aksamit - nastrojowy i delikatny.