Menu
Gildia Pióra na Patronite

po tęczy ...

tańczę na tęczy
błękitu nieba
gwiazd błyskiem
znacząc swe kroki
między kolorami
skacząc jak palce
po harfy strunach

anioła dotyk
bieli skrzydeł muśnięcie
przed oczami
mgła rozkoszy
świata wirowanie
serca mocniejsze bicie

niech trwa muzyka
taniec szalony
póki na niebie tęcza
kolorem niebo przecina
jak most
pomiędzy światami

snu i jawy

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • słoneczniki

    8 September 2012, 08:46

    Ładny wiersz.
    Inny, ciepły...