Menu
Gildia Pióra na Patronite

pocałunek

tam gdzie polne rosną kwiaty
zapachem mamiąc słodkawym
w poświacie księżyca srebrzystego
pierwszy pocałunek ci skradłem

ze śmiechem uciekłaś
przez kwiecia biegnąc dywan
tańcząc do melodii wiatrem utkanej
szumiących drzew w mroku niknących

chciałem też pobiec lecz nie umiałem
oniemiały z zachwytu zastygłem
wpatrzony w ten spektakl
a za horyzontem świt się budził

wtem mgła opadła jak kurtyna delikatna
i ucichł wiatr liśćmi trącający
kolejnej nocy godziny przeminęły
wraz ze snami o moim aniele

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    4 May 2013, 15:15

    który to już świt bez ciebie...
    a serce się chwieje
    jak trawa
    przed chwilką bosą stopą trącona
    już się ścielą na łąkach dywany
    pod słońca złotym ciężarem
    słońca, co mi ciebie znów kradnie
    odzierając ze snów puste ramiona

    I ja z rozkoszą przeniosłam się w ten Twój inny, piękny świat.
    Pozdrawiam serdecznie.:)

  • słoneczniki

    3 May 2013, 22:03

    Przenosi w inny świat...

  • 29 April 2013, 15:02

    Super!
    Pozdrawiam milutko.