Menu
Gildia Pióra na Patronite

Utracone szczęście

tak mnie dzisiaj bardzo mało
jak kropelka w morzu jestem
życie nagle posmutniało
łezka spłynie bezszelestem

tej małości ciężar czuję
pod stopami czarna rozpacz
na tratwie szczęście dryfuje
odejść stąd czy jeszcze zostać

co się stało że tak nagle
z wiatrem dobry los uleciał
poszedł sobie zwinął żagle
tylko "żegnaj" mi powiedział

Dedykuję: pustej butelce po whisky

5921 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • funeralofheart

    8 May 2015, 20:47

    No, klasa!

  • zapach_bzu

    15 April 2015, 17:09

    Namiętnie korzystam z tych opcji ;)

  • 15 April 2015, 17:07

    Nie smutaj, zawsze można... kupić/wydestylować nową. ;)
    Miłego. :))

  • zapach_bzu

    28 March 2015, 11:06

    Bardzo dziękuję za Wasze opinie i wizyty u mnie :)

    Marjanie, powiedz mi, jak to się robi? (nie pije) :P

    Pozdrawiam Was na dzień dobry :)

  • Papużka

    28 March 2015, 09:53

    Bardzo ładny wiersz.

    gdy trele zabrzmią donośniej
    a wiatr rozkwitnie zapachem
    wtem staniesz się oceanem
    na którym rozwiną się żagle...

    pozdrawiam

  • M44G

    27 March 2015, 22:08

    Sam nie pie alkoholu, ale mimo to lubię pieśń tą.

    https://www.youtube.com/watch?v=lVj5WpLmSsA

    Video lVj5WpLmSsA