Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota.

Tak ciężko jest,
gdy zasypia cały świat.
Ciemnym płaszczem, otula się każdy z Was.
A ja o północy budze się;
czegoś mi brak.
Nie słyszę nic ..
tylko niemy krzyk.
Nie czuję nic
tylko samotności głód.
Nocą jestem sama,
pośród zimnych ścian.
Nocą błądzę w myślach -
to mój nowy świat.
Powracam tam,
gdzie jeszscze jesteś Ty ..
sprzed kilku, tych przejżystych dni.
Na łóżku rozrzucone fotografie.
Przepraszam.
Wtedy też czułam sie
jak pustynny kwiat.
usychałam z braku głupich potrzeb,
śmiesznych spraw.
Teraz wiem czym jest deszcz na pustyni -
każda kropla ożeźwieniem dla umierającej rośliny.
Teraz doceniam niepojęty dotąd szereg zdań,
wtedy nie wiedziałam że kiedyś będzie mi go brak.
Mrokiem proszę byś trzymał mnie za rękę,
Przykrywał kocem gdy zimnno nadejdzie,
Mrokiem proszę byś czuwał obok mnie,
opowiadał bajkę o słońcu które wschodząc
przegania nocną mgłę.
Tak jak dawniej.
Wtedy też nie bałam się.

4391 wyświetleń
55 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!