Menu
Gildia Pióra na Patronite

szukanie siebie

szukasz świata
lepszego niż ten tutaj
szukasz sensu
swej egzystencji
przemierzasz szlaki
które ktoś już przecierał
nie wiedząc gdzie koniec
granica życia i śmierci

a gdy zdajesz się dotykać
prawdy absolutu
śmiech cię ogarnia pusty
gdy uświadamiasz sobie
że cały ten trud
droga szczytami usłana
była po to by zrozumieć
samego siebie

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    27 January 2012, 10:51

    Siebie najczęściej najtrudniej odnaleźć .

  • 26 January 2012, 23:04

    dla Ciebie M. ma dróżka tajemna ...to autostrada bez tajemnic :)))

  • giulietka

    26 January 2012, 23:00

    Przez całą drogę myślałeś
    że odpowiedź jest za tą bramą
    niosłeś ją w sobie uparcie
    pod marzeń powiekami
    a kiedy do niej dotarłeś
    jak bardzo musiałeś się zdziwić
    że to przecież twoja droga
    kryła się za tajemnymi drzwiami

    Po Twoich śladach szłam... ;)