Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztyletowanie

Sztyletowanie

Wstydźcie się mężowie
Bo brakło wam odwagi
I aż nadto przenikliwości
Oto przed wami
Ta młoda kobieta
Co będzie stracona
Swym sztyletem zabiła potwora
Ludzkiego rzeźnika
Niejakiego Murata
I paczcie mężowie
Swymi oczami pełnymi strachu
Boście bezwolni i słabi
Próżni i zniewieściali
Giną na szafocie
Wasi sąsiedzi i krewni
A wam brakuje odwagi
Ona zaś umiera w glorii
Za was I za wszystkich
Bo zabiła
Dziecko szatana

76 515 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!