Menu
Gildia Pióra na Patronite

Paradoks nie do końca

Szklanka
prosta i brązowa
ciężka jak sen

nie warto wierzyć
ciszy
ona kłamie
politycy też
najczęściej
pod krawatem

wczoraj śniła mi się dobroć
utopiona w rzece
włosy jak welon miała
rozlane wśród rzęsy zielonej

niektórzy nawet odetchnęli
i poszli na wojnę
w imię Boga.

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    13 October 2016, 07:48

    zakochałam się w tym wierszu
    czytałam go dziś z piętnaście razy i chcę jeszcze
    potrafisz wzruszyć i poruszyć

  • fyrfle

    13 October 2016, 07:11

    Smutny, ale mocny przekaz.