Menu
Gildia Pióra na Patronite

Motyle nocy

Szeptem gasnących neonów
kłamią im lśniących miast usta
szczęście miało przyjść nocą
a na przedmieściach już dnieje

To nie prawda, że śpią spokojniej
kobiety, którym noc kradnie lustra

Świt każdego poranka
ze snów je boleśnie okrada
choć nim zgaśnie słońce
kurczowo
zaciskają pod powiekami nadzieję

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    14 September 2013, 12:32

    Niesamowite jest to, że Was tu mogę spotkać;)
    Dziękuję:)

  • 14 September 2013, 11:42

    Niesamowite.
    Pozdrawiam :)

  • luterin

    12 September 2013, 21:53

    Lubię kiedy w wiersz zaplącze się rym.
    A Twoje "Motyle nocy" szczególnie są mi bliskie.

  • marka

    7 September 2013, 16:02

    To ja piszę, że wiersz z mgłą, uczuciami i ulotnością - wartościowy.