Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod prąd

Szedł będę, ku Słońcu,
Leśna polaną.
Gdzie pachnie jałowcem
I wilgotną trawą.
Tym samym ku końcu,
Się zbliżę,
Jak wszystko i każdy,
Jak niebo i gwiazdy.
Nad wody rozległe,
Od wieków płynące,
Znad szczytów, we mgle,
Po brzegi błękitne i rwące.
Odmierzające czas rzeki,
Prowadzić pod prąd będą,
Pozostające i stałe na wieki,
Zwodzić mnie, nie będą.
Pod górę, ku chmurom,
Wbrew czasu i przestrzeni,
Ponad porosłym pagórkom,
Wznieść się do korzeni...

2885 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!