Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczęście

Szczęście rodzi się samo.
Choćbyś jak dobrą była matką...
Nie wydasz go na świat.

Szczęścia nie ma wszędzie,
Tak się tylko zdaje

Bo ono skacze po wszystkich
I ucieka
I znowu wraca.

Szczęście jest piękne...
Widziałaś je kiedyś w blasku słońca nad ranem?
Widziałaś w czyichś oczach?

Jak można go nie kochać
I nie tęsknić za nim...

Ulece z nim do nieba
Kiedyś...

1761 wyświetleń
24 teksty
7 obserwujących
  • Seneka 18

    15 November 2010, 20:03

    Szczęście jest warte najpiękniejszych słów...
    Piękny wiersz...