Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po Szczęście

Szczęścia kawałek ukradnę młodej parze
stojącej w kościele przed świętym ołtarzem.
Trochę od żołnierza co do kraju przyleci,
gdy żonę powita, uściska swe dzieci.

Część od dziewczyny bo Jej szczęście jest duże,
gdyż dnia każdego dostaję piękną różę.
Garść od miejscowego właściciela pizzerii,
co wielkie pieniądze wygrał na loterii.

Od rodziców dziecka co wyzdrowiało w porę
w niełatwej walce z ciężkim nowotworem.
Szczyptę od kobiety to też było w planie,
co uśmiechem się chwali wisząc na ścianie.

To wszystko wyłącznie dla Ciebie zrobię.
Zdobyte szczęście dam tylko Tobie.
Po szczęście dla Ciebie zstąpię do piekieł.
Tak bardzo bym chciał by Ci żyło się lepiej

10 554 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • giulietka

    6 July 2011, 21:30

    Wzruszyłam się, a nie często mi się tu zdarza... ;)
    Pozdrawiam.